skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Viime vuosina Suomi on vähentänyt osallistumistaan rauhanturvaamisoperaatioihin. Operaatioiden määrä ei ole vähentynyt, mutta niiden luonne on muuttunut. Nykyisin Suomi osallistuu entistä enemmän operaatioihin, missä tarvitaan vain kovan luokan ammattilaisia ja niitäkin vain muutamia. Isot operaatiot on ajettu alas Afganistanin ja Kosovon jälkeen. Vain Libanon pitää edelleen pintansa suurimpana operaationa.

Alkuvuodesta on kuulunut kuitenkin positiivisia uutisia kaikille rauhanturvaajaksi haluaville. Suomi pohtii jopa 150 lisäsotilaan lähettämistä Libanoniin. Tämä on seurausta marraskuisista Pariisin terrori-iskuista. Lähettämällä ison osaston Libanoniin, Suomi vapauttaa ranskalaisia sotilaita muihin tehtäviin. Jo aiemmin uutisoitiin, miten Irakin koulutusoperaatiota ollaan kasvattamassa noin 50 sotilaalla. Tämäkin liittyy Ranskan avunpyyntöön Pariisin iskujen jälkeen.

Mikäli lisäsotilaiden lähettäminen Libanoniin ja Irakiin menee läpi, tuo se tervetullutta säpinää rauhanturvaajakenttään. Uskon, että Porin prikaatin Kriisinhallintakeskuksessa ovat puhelimet soineet jo ahkerasti.

 

In the service of peace