skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Yhdysvallat ja Venäjä sopivat tulitauosta Syyrian sisällissodassa. Suurvaltojen yhteisen hankkeen - aselevon saaminen Syyriaan - on kuitenin hataralla pohjalla. Jokainen vähänkin uutisia seurannut tietää miten tuossa yrityksessä tulee käymään. Huonosti. Pisteet toki isoveljien asemassa, eri puolilla rintamaa toimivien suurvaltojen yritykselle saada aikaiseksi edes pieni toivonpilkahdus rauhasta.

Sisällissodan osapuolilla on perjantaihin (26.2.) asti aikaa ilmoittaa, hyväksyvätkö he sopimuksen. Hyväksymällä sopimuksen saa takeet siitä, että Yhdysvallat tai Venäjä ei suorita ilmaiskuja kyseistä osapuolta vastaan.

Mahdoton yhtälö kaatuu jo siihen, että tulitauko koskee vain sisällissodan osapuolia. Terroristijärjestöt, Isis ja al-Qaidaan sidoksissa oleva al-Nusran, ovat sopimuksen ulkopuolella. Hatara tulitauko voi kestää hetken, mutta pian taas luoti lentää entiseen malliin.

Syyrian tilanne on tällä hetkellä erittäin haasteellinen. Pitkään jatkunut sisällissota hallituksen joukkojen ja kapinallisten välillä sekä kaikkien yhteiset tohinat terroristijärjestöjä vastaan saavat aikaan sen, että tilanne pysyy vaikeana vielä pitkään.

Rauhaan on vielä pitkä tie kuljettavana.

 

In the service of peace