skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg tarkasti Suomen Osaston Irakissa (SOI) toiminnan 2.-4. helmikuuta 2016. Tarkastuskäyntinsä aikana kenraali Lindberg tapasi Kurdistanin paikallishallinnon edustajia ja sotilasjohtoa. Keskustelun aiheiksi nousivat erityisesti Irakin yleinen turvallisuustilanne, maan kehitysnäkymät ja suomalaisten osallistuminen osana koalitiota peshmergojen koulutukseen. Vierailun aikana kenraali Lindberg vieraili muun muassa saksalaisten johdossa olevassa Kurdistan Training Coordination Center:ssa (KTCC) ja tapasi sen sotilasjohtoa. Lisäksi hän vieraili yhdysvaltalaisten johtamassa Joint Operating Center:ssa (US JOC). Komentaja tapasi US JOC:n johtoa ja perehtyi keskuksen toimintaan.

Matkan aikana puolustusvoimain komentaja perehtyi myös koulutustukikohdassa suomalaisten peshmergoille antamaan koulutukseen ja alueen olosuhteisiin. Kenraali Lindberg tapasi ja keskusteli niin suomalaisten rauhanturvaajien kuin pashmergojenkin kanssa.

Tasavallan presidentin päätöksellä 20. maaliskuuta 2015 Suomi osallistuu operaation koulutustoimintaan (Building Partnership Capacity, BPC) Kurdistanin alueella (KTCC Erbil) organisaatiossa. Koulutustoiminnan painopisteenä on jalkaväkikoulutus peshmerga -joukoille ja Suomen osallistuminen rajoittuu Kurdistanin itsehallintoalueelle. Suomi osallistuu operaatioon esikunta-, kouluttaja- ja tukihenkilöstöllä.
Puolustusvoimain komentaja sai tarkastuskäyntinsä aikana selkeän tilannekuvan suomalaisten osallistumisesta ja toiminnasta osana kansainvälistä koulutustoimintaa Irakissa.

Lisää tietoa Suomen toiminnasta Irakissa löytyy puolustusvoimien verkkosivuilta.

In the service of peace