skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Hölkkärin On Webin maakuntamatkat, tai heilumiset, löysivät tällä kertaa paikan Mikkelistä. Ismo Hämäläisen koordinoima heilunta noudatti Hölkkärille tuttua formulaa.

Aluksi kokoonnuimme Pub Päämajaan, jossa maisteltiin erimakuisia maltaisia ja huuhdoimme matkojen pölyt kurkuistamme. Päämajasta tallustelimme avohärdellissä kohti ensimmäistä tutustumispaikkaa eli Jalkaväkimuseota. Yhdistyksen linjauksen mukaisesti tämän käynnin sponssasi yMarskihdistys. Pääosa museota oli pyhitetty käymille sodillemme, mutta olipa siellä nurkkaus rauhanturvahistoriaakin. Kun reservin rauhanturvaajat näkevät pyssyjä ja muuta militaarista, niin siitähän puhe pulppuaa aivan itsekseen.  Puolitoistatuntisen museokierroksen jälkeen piti suunnata vielä Päämajamuseoon, mutta porukalla päätimmekin mennä Jälkipeli-Pubiin todistamaan taas yhtä Suomen häviötä itänaapuriamme vastaan.  

Muonituksessa turvauduimme keskikaupungin ravintola Fernandoon, jossa meille varattu pöytä jo odottelikin. Ruokalistalla oli monenlaista herkkua biisonista kenguruun ja vielä järkihinnoissakin. Täytyy todeta, että ruoka oli todella hyvää ja palvelu pelasi erittäin hienosti. 

Aterioinnin jälkeen piipahdimme hakemassa saunajuomat seuraavaa osiota varten. Majoituspaikassamme Uusikuussa oli varattuna saunakabinetti, jossa viihdyimme saunoen ja turinoiden yömyöhään asti. Saunalla yhdistys muisti jopa synttärisankaria, joka varta vasten lähti juhlaansa pakoon Sawon maille. Juhlakalu Haho vastaanotti pullollisen aitoa kyproslaista Commanderia ja taisi tuore kuuskymppinen hieman liikuttua tästä muistamisesta. 

Sawoheilunta oli todella hyvä aloitus tälle vuodelle – kiitos itse tapahtumamaakari Hämikselle ja kaikille mukanaolleille. Seuraavaksi heilutaankin Oulussa huhtikuun lopussa.

In the service of peace