skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Vietettiin iltaa messissä 34:lla. Oli juuri saapunut ensimmäinen suomilomalaisten paluukuljetus. Ulkona grillattiin HK:n Sinistä. Tuolloin ei vielä logistiikka toiminut niin, että olisi juurikaan saatu toimialueelle suomimuonaa muutoin kuin lomalaisten mukana.

Traktorinkuljettaja, vankkarakenteinen Z, tuli pienessä maistissa  messistä ulos ja kysyi lomaltapalaajilta, että eikö heruisi vähän grillattavaa. Eipä herunut.  Z tuumasi, että odottakaapas pojat, kohta on grillattavaa ja hävisi illan pimeyteen.

Aikaa kului. Joku huomasi hahmon tulevan pimeydestä. No Z:han se sieltä asteli horjuen. Lähemmäksi päästyään kaverit huomasivat, että miehellä on suu veressä. Z tuumasi äskeisille pihtareille, että nyt on pojat grillattavaa. Selvisi, että Z oli läheisellä niityllä pistänyt paljain käsin lehmältä niskat nurin ja varmistanut homman vielä puremalla kurkun auki.  Melkoinen mies!

Seuraavana päivänä asiasta nousi melkoinen haloo. Oli kuulemma lähtenyt henki Etelä-Libanonin parhaalta lypsylehmältä ja korvausvaade oli kova. Asiasta selvittiin maksamalla. Koko komppania osallistui kolehtiin ja asia saatiin päiväjärjestyksen siltä osin.

Ei joutunut hyvä, arvostettu ammattimies, maitojunaan.  Ja juttua riitti yli kansallisten rajojen Unifilissä.

In the service of peace