skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Toi Tetovo on sellanen paikka, jossa on tosi paljon noita Makedonian albaaneja ja siellä oli silloinkin tosi paljon kähinöitä kun Timpan kanssa oltiin ja myös muutenkin tuolla Makedonian pohjoisosassa oli kahakoita kylissä ja kaupungeissa. Makedonian albaanit kokee itsensä huonompiosaiseksi kuin puhtaat makedonialaiset ja niinhän se aika pitkälle siellä on koko makemaan historian aikana ollutkin. Makedonialaiset on itse etusijalla ja sitten tulee vasta albaani eli käiväräkielellä "alpo". Tetovossa ainakin muistan sen tapauksen kun ihmiset murtautu väkisin kapungintalolle ja hajoitti paikan yöllä olikohan se vielä niin että paikallinen poliisi oli mukana siinä jupakassa. Suomalaiset kai meni väliin seuraamaan tilannetta pasilla.

Se muinoinen Tetovon jupakka johtu siitä, kun Alpot olis Halunnu Albanian lipun sinne kaupungintalon salkoon. Liehutelkoon Albaniassa, tuossa unelmien Eldoradossa! Jokatapauksessa kyynelkaasua sielläkin käyteltiin ja pamppua tietty aika ahkeraan. Taisipa olla poliiseilla varalla kumiluotejakin.

Yhden kerran siellä hakattiin aika pahasti suomipoika kadulla ja siitä käytiin oikeutta Tetovossa,  yksityiskohtia en muista tästä asiasta, mutta oikeus kai  oli suomalaisen puolella. 

Gostivarin kylä tai kaupunki oli myös yks saakelin tulenarka paikka. Gostivarissa oli meidän aikana raju rähinä yhden kerran, meiltä meni reconijoukkue paikalle kolmella vaunulla seuraamaan tilannetta. Siellä oli Poliisit kaasunaamarit päässä ja koko kaupungin keskusta oli kyynelkaasussa tai savun peitossa ja melkonen sekamelska päällä ja poliisit tais näytellä keskisormee meikäläisille, että lähtekää meneen. Se on sellasta seutua, jossa ei tiedä kummalla puolen esim. poliisit  on. Poliiseja on helvetisti ja ne saa omasta mielestä tehdä mitä haluaa. Mulle esim. yks sillonen fasse kerto tapauksen, jossa paikallinen poliisi ryösti sen. Oli muuten Tetovon poliiseja. 
Se ajo YK:n lavetti-rekkaa ja joku paikallinen zastava-kuski keksi, että tää oli kolhinu sen rakasta autoaan niin nää päätti pysäyttää sen väkisin kiilaamalla  moottoritien kupeeseen ja ilmoitti, että mitä on tapahtunu. Kaveri ei mielestään ollu tehny mitään. niin ne homms poliisin paikalle, joka oli niitten sukulaismies ja joku saatanan hullu. Poliisi veti hetken keskustelun jälkeen pistoolin tän suomalaisen ohimolle ja käski antaan  lompakon sille ja kyttä vei demit, taalat, suomi-rahat ym. paikalliset ränkylät , siinä oli kai aika paljonkin rahaa.

Homma meni oikeuteen ja poliisi sai kenkää ja joutu kai maksaan rahat ym. Tää suomalainen kerto mm., että kun ne oli siellä tien varressa niin YK:n militarypolice ajo ohi eikä puuttunu tilanteeseen mitenkään, jätkät ei saanu apua sinne paikalle sillon. Homma kyllä saatiin kai kuntoon.

Sellasta kivaa makemaassa.

In the service of peace