MCc Hölkkärin ja ajokauden 2022 viimeisin rt-henkinen mopomiitinki oli Taivalkoskella - koleassa syyskelissä! Tukikohtana oli hirsirakenteinen, tilava kaksikerroksinen ja jopa karaoke-mukavuuksilla varustettu erähenkinen mökki Inkeen Taivalkoskella. Mökissä oli mm. iso tupa, 3x mh, 2x sisä-WC/kph ja monenmoisia saunoja, joten paikkahan sopi paremmin kuin hyvin meille. Nopeimmat ilmoittautujat ja osallistujat pääsivät nukkumaan omaan punkan. 

Lähimpään kyläkauppaan oli Lapin mitallla n. kolme poronkusemaa, joten ei ollut pelkoa satunnaista kohtaamisista kylänväen kanssa. Osallistujia ohjeistettiin ottamaan rt-henkisenä prepparina kodin hätävaraa käyttöön eli tutummin "combomuonat"/kuivamuonat/retkieväät ja tarvittavat varusteet sekä nesteytysjuomat kulutuksen mukaan. 

”Koillismaan Surrautus” oli suunnitelmissa tehdä lauantaina. Pääsuuntana 00 eli pohjoinen. Päivälenkille olisi ollut valittavana joko 70 km soratiereitti adventure-henkisille moottoripyörille tai kuskeille. Vaihtoehtona oli 100 km tasaista asfalttia touring-maantiekulkineille per sivu. Surrautukseen oli suunniteltu Pentikin Museo -vierailu, joka kertoo (rt-ilmaiseksi!) miten ja millä kotitalousvälineillä ennen vanhaan elettiin. Esillä olisi ollut yli 4500 esinettä, joita on käytetty suomalaisissa kotitalouksissa 1800-luvun ja toisen maailmansodan välisenä aikana. 

Näyttelyyn on rt-huhujen mukaan kuulemma liitetty mm. vanhoja putkiradioita sekä suomalaisia puukkoja. Viimeksi mainitut olisivatkin olleet vierailun pääasiallinen syy ja mielenkiinnon kohteena. Valitettavasti lauantaiksi suunniteltu ajelukierros jäi motoristille inhottavimman - tiheän, läpitunkevan, kastelevan ja tiheän - tihkusateen vuoksi tekemättä. Ehkä näin oli parempi näin syksyllä? Tutustutaan toisella kertaa sitten?

Sen sijaan sateelta suojassa muisteltiin menneitä YK-hommia runsaasti ja monimuotoisesti. Kehuttiin omia kaksirattaisia kulkineita ja haukutt... arvosteltiin muiden ajo-ominaisuuksia. Majoituksen ja pihapiirin välittömässä läheisyydessä oli erillinen grillikota illanviettoon ja saunamakkaroiden paistoon sekä tynnyrisauna. Rannassa oli erikoisempi puulämmitteinen kotasauna kantovesillä. Saunat olivatkin kovassa käytössä monenmoisten jutustelujen lomassa. Citysissille kiukaan sytyttely, saunan lämmitys ja grillikodan nuotionsavun seurailu makkaran syönnin ohessa on mukavaa ajankulua ja puuhaa. Debriefingiä siis parhaimmillaan!

Ulkolämpötilat pyörvät tukevasti yksinumeroisissa luvuissa koko viikonlopun ajan. Palatessakaan ei tullut liikennehaavereita, vaikka Lapin tyhmimpiä elukoita - poroja- näkyikin kahta puolen tietä eli runsaasti. Bensan nykyhinta kirpaisee edelleen, mutta maksaahan se Tenon lohikin harrasteena. Ajokilometrejä tuli tapahtumaan liittyen kuitenkin 1197 km. 

El Presidente

In the service of peace