Hölkkärin konepyöräporukka on YK/EU/Nato -tehtävissä olleiden rauhanturvaajien löyhästä ajeluporukasta koostuva sekalainen harrasteluryhmä. "MC Hölkkärin" ajelukerholla ei ole kerhotilaa/tallia, emmekä ole minkään erityisen prätkämerkin tai -tyylin eikä kuutiotilavuuksien kannattajia. Mukaantulossa ei ole sen erityisempää jäsenhyväksyntäprosessia, senkun tulet mukaan ja se on siinä.

Kansalliset kulkutautirajoitukset eivät enää estäneet yleistä tapaamista. Tuttu Ajokauden avausteema oli edelleen; reissu ajetaan satoi tai paistoi. Tänä vuonna ei satanut eikä sää ollut este, vaan ajonautinto. Pilvettömältä taivaalta paistaneesta auringosta ja keväisestä +12C ajolämpötilasta nauttien (kerrankin!) tapaamispaikalle oli saapunut viisi turvaajaa eri puolilta Suomea kaksirattaisella motorisoidulla kulkineella. Mukaan oli tullut jopa yksi "newbie" motoristi. Mukavaa ja kuivaa ajokeliä olikin tarjolla, niin pohjoisen, etelän kuin idänsuunnalta saapuville. Point of contact eli POC:iin saapui Aprillia, BMW, Harley Davidson, Honda ja Suzuki. 

Kukkolankoskelle ensin paikalle saapuva tekee kynsitulet valmiiksi laavulle. Kuten tapana on. Nuotion lämpö nokipannukahveineen olikin kohdillaan ja maistui ajorupeaman jälkeen. Tulisteltiin tovi Kukkolankosken laavulla. Porukalla hämmästeltiin pohjoisen Suomen ilmaston muutosta. Parit maggaratkin grillailtiin pahimpaan nälkään. Todettiin pääosan motoristeista saapuneen Suomi-neidon uuman yläpuolelta.

Tänä vuonna oli tarjolla tilattua paikallisohjelmaa. Paikalle oli saatu hommattua rt-sisko Nurmoksen Tainan suopealla avustuksella koskenvarren asioista tietävä opas, Esa Lauri. Hän kertoikin Kukkolankosken historiaa ja tarinoita perinnekalastuksesta, mm. lippoamisesta ja rantanuottauksesta yleensä sekä nahkiaisten, mateen ja siian pyynnistä. Parhaat ottipaikatkin kuultiin. Suomen suurimman vapaan kosken, Kukkolankosken jäät olivat lähtenee viikko sitten.

Keskusteltiin moottoripyöräilystä. Muisteltiin rauhanturvaamista yleensä vapaamuotoisesti - mutta runsaasti. Osa paikallaolijoista totesi olleensa mukana jo NATO-operaatio(i)ssa jo reilut parikymmentä vuotta sitten, joten Suomen tuleva NATOon liittyminen ei ollut ihimeellinen asia. Suunniteltiin tulevaa ja keskusteltiin syyskesän 2022 tapaamisesta. Luovutettiin aloittajajäsen Konthalle aiemmin myönnetty ja teetetty "Original Member" -merkki huomionosoituksena.

Yhdistetty paraati- ja letka-ajo eli ulkomaille syömään (Ruotsin puolelle Ikeaan) siirtyi teknisen haverin vuoksi. Erääseen kulkineeseen oli tullut kalustotappioita tulomatkalla. Hänen pyörästä toinen sivulaukku oli pudonnut huomaamatta ja mystisesti? Osa porukasta hajaantui sitä etsimään tuloreitin varrelta. Aurinko hymyili siitä huolimatta lähtöhetkellä kaikille. Paluumatkalla oli tienvarsimittarin mukaan +17 C lämmintä.

 

Tällä yhteistapahtumalla hyvä mieli tuli osallistujille. Kokonaisajomatka yhteensä oli 1438 kilometriäNykyisillä bensanhinnoilla tuli hieman ikävä viime vuoden 1,59 € hintoja. Siitä huolimatta ajokauden avaus saa jatkoa, sillä ensi vuonna tullaan uudestaan. Merkkaa jo "MC Hölkkärin" ajokauden avaus samaan paikkaan 13.5.2023 kalenteriisi.  

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille ja mukana olleille rt-henkisille motoristeille. Harvinaista herkkua on harvoin tarjolla. Voisihan se keväinen lauantaipäivä ja kahdeksan keväistä tuntia huonomminkin mennä?  

El Presidente

In the service of peace