skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Eilisestä lähtien on RT-maailmassa kuhissut, ja aiheena on Hölkkärin päätoimittajanakin toimivan Pekka Söderlundin kolumni Satakunnan Kansassa (28.1.). Kolumnissaan Söderlund kritisoi vahvaan sävyyn koko Afganistanin operaatiota ja nimittää suomalaisia jääkäreitä lapsisotilaiksi.

Tässä vaiheessa on hyvä vetää henkeä ja muistuttaa mikä kolumni on: ”Kolumni on sanoma- tai aikakauslehdessä omalla palstallaan säännöllisesti julkaistava lyhyt kirjoitus, jossa toimittaja tai avustaja esittää oman mielipiteensä jostakin ajankohtaisesta aiheesta. Kolumnisteiksi pyydetään usein poliitikkoja tai muita julkisuuden henkilöitä. Kolumni eroaa uutisesta siten, että kirjoittaja esittää siinä henkilökohtaisen mielipiteensä ja tarkastelee asiaa vain valitsemastaan näkökulmasta.”

Joku teräväsilmäinen on myös varmasti huomannut että Pekka Söderlund kirjoittaa myös Hölkkärin sivuilla pääkirjoituksia. Ennen kuin eroilmoitukset alkavat sinkoilemaan tai Hölkkärin kiroaminen paikallisessa kuppilassa yltyy, on hyvä vielä käydä pääkirjoituksen määritelmä läpi: ”Pääkirjoitus on sanoma- ja aikakauslehden aloitussivulla sijaitseva, päätoimittajan hyväksymä mielipidekirjoitus, joka kertoo lehden kannan ajankohtaiseen aiheeseen.”

Vaikka Pekka Söderlund kirjoittaa myös Hölkkäriin pääkirjoituksia, ei se merkitse sitä, että Hölkkäri yhdistyksenä olisi samaa mieltä kuin Söderlund.

Yhdistyksenä Hölkkäri tiedottaa asioistaan tiedottajansa välityksellä ja yhdistyksen pääasiallisina kasvoina julkisuuteen esiinnyn minä, yhdistyksen jäsenten valitseman puheenjohtajan roolissa.

Terveisin,
Yrjö Ristkari
Puheenjohtaja
Hölkkäri On Web ry

(kursivoidut lainaukset: Wikipedia, Anne-Maria Mikkola, Lasse Koskela ym.: Äidinkieli ja kirjallisuus, Käsikirja)

In the service of peace