skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Montako viettämäänne joulua muistatte tarkasti? Toki edellinen joulu on varmasti vielä mielessä, mutta sen pidemmälle on vaikea muistaa. Joulut kun tuppaavat menevän samalla kaavalla. Itselleni on jäänyt elävästi mieleen kaksi joulua. Eli vuoden 2001 ja 2003 joulut. Vuonna 2001 olin armeijassa, ja tietenkin kiinniolovuoro sattui juuri omalle komppanialleni. Silloin homma kismitti, mutta jälkeenpäin sitä joulua on ollut mukava muistella.

Vuonna 2003 olin Kosovossa. Jouluaatonaattona olin lomalennon matkalaukun purku- ja lastausosastossa. No, kuinkas kävikään. Vuosikymmenen komein lumimyrsky. Finnairin kone ei päässyt laskeutumaan Pristinan kentälle, vaan joutui Bulgarian Sofian lentokentän kautta kieppaamaan lopulta Makedoniaan ja Skopjeen. Me lastausosaston miehet odottelimme ensin Pristinan kentällä. Siitä pikkubussilla matkaten lähdimme kohti Make-maata. Lisää odottelua lumimyräkän ruuhkauttamilla vuoristoteillä. Odottelua rajanylityspaikalla. Kun pääsimme lopulta Skopjen lentokentälle, odotimme jälleen. Lopputuomio tuli, kone pääsi tulemaan, mutta lähtee vasta aamulla. Ja ei muuta kuin NSE:elle syömään ja  nukkumaan reilusti puolenyön jälkeen.

Aamulla pääsimme viimein lastaamaan lomille lähtijöiden tavarat koneeseen. Kone lähti Suomeen ja me kohti Lipljania. Kaikenlaisia supailuhommia oli aattoaamuksi suunniteltu, tippukiviluolassa käyntiä ynnä muuta, mutta ne hommat jäivät meiltä väliin, sillä saavuimme Camp Summaan vasta iltapäivällä. Nopeasti joulusaunaan ja siitä jouluruokailuun. Loppuilta menikin sitten riehakkaan jouluisasti. Oman joukkueeni kohdalta hiutaleet hoitivat joulun ajan partioinnit ja pykälät. Itse pääsin, tai jouduin, vasta tapaninpäivänä ajoneuvopartioon.

Hölkkäri On Web kiittää jäseniään ja lukijoitaan kuluneesta vuodesta.
Ensi vuonna odottavat taas uudet haasteet!

In the service of peace