skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

On aika tinata ja katsoa mitä kuusivuosi tuo tullessaan. Nimittäin; muutaman kuukauden kuluttua tehtävänsä aloittaa uusi Tasavaltamme Presidentti ja Puolustusvoimien Ylipäällikkö virassaan. Hänen kuusivuosi tuo maallemme ehkä mielenkiintoisen ajanjakson - jakson, jolloin Suomi on edustettuna YK:n vaihtuvana jäsenenä turvallisuusneuvostossa. Presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa yhdessä valtioneuvoston kanssa, sehän tiedetään, mutta mitä se tarkoittaisi meille rauhanturvaajille.

Se tarkoittaa lisää operaatioita, lisää henkilöitä kv. tehtäviin ja lisää rahaa kriisinhallintaan. Se on hyvä malli, trendi se. Nyt jo tiedetään, että Unifil-osallistumisemme on ainakin 200 turvaajaa vuonna 2012  ja 2013 kenties liki neljä sataa. Vaikka osallistumisemme Afganistanin operaatioon hiipuu näinä vuosina alle sadan, niin kuumeisesti etsitään lisää operaatioita mihin voisimme osallistua.

Vuoden 2013 keväällä Miss Pohjanmaa lähtee viimeiselle retkelleen puoleksi vuodeksi Välimerelle Unifilin Maritime-operaatioon ja samassa syssyssä osallistumme kahdella sadalla rauhanturvaajalla Afrikan mantereella kahteen eri missioon. Ulkona olevien rauhanturvaajien määrä on siis noin seitsemän sataa.

Kun 2015 koittaa, niin maavoimiemme operaatio Unifil:ssa on saatettu päätökseen. Ajankohtaan on aikaa enää noin kolme vuotta. Onneksi kriisejä maailmassa riittää, ja 2015 jälkeenkin suomalaisille rauhanturvaajille on maailmalla kysyntää. Vaikkakin Libanon ja Afganistan ovat jo siirtyneet osaksi kunniakasta rauhanturvahistoriaamme.

 

Hyvää Uutta Vuotta kaikille Rauhanturvaajille!

In the service of peace