skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Malin Timbuktussa on kuollut seitsemän ihmistä ja ainakin seitsemän on haavoittunut hyökkäyksessä YK:n päämajaan. Aftonbladetin mukaan pari tuntia aikaisemmin kaksi sotilasta kuoli hyökkäyksessä Douentzassa, Keski-Malissa. Toinen Douentzassa kuolleista oli YK:n rauhanturvaaja ja toinen malilainen sotilas.

Tuntemattomat hyökkääjät iskivät Timbuktussa YK:n esikuntaan iltapäivällä kello 14. Hyökkääjät ampuivat kuoliaaksi viisi YK:n palkkaamaa malilaista vartijaa.

Esikunnassa työskenteli viisi ruotsalaista, joista kaksi oli hyökkäyksen tapahtuessa rakennuksessa.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres tuomitsi hyökkäykset. Hän korosti, kuinka YK:n rauhanturvaajiin kohdistuvat hyökkäykset "voivat olla kansainvälisen oikeuden mukaisia sotarikoksia".

Mali on taistellut jihadisteja vastaan useita vuosia. Islamisteja on erityisesti maan keski- ja pohjoisosissa. He ovat tehneet lukuisia hyökkäyksiä siviilejä ja sotilaita vastaan. Kohteina ovat olleet aikaisemminkin Ranskan ja YK:n joukot.

Malin poikkeustilaa on jatkettu useaan kertaan, viimeksi huhtikuun lopulla kuudella kuukaudella lokakuun loppuun saakka.

Malin kansanedustajat äänestivät yksimielisesti poikkeustilan jatkamisesta ja antoivat turvallisuusviranomaisille lisäoikeuksia pidätyksiin.

Lähde: AP, SVT, Aftonbladet. Suomessa asiasta uutisoi Yle verkkosivuillaan.

B&B Camp Wolf, Cyprus

Kuso Kulkee

In the service of peace