skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Norjassa järjestettävään Cold Response 2016 -harjoitukseen osallistuva suomalaisjoukko on saapunut Keski-Norjaan ja aloittanut harjoituksen. Suomalaisjoukko keskitettiin harjoitukseen Ilmavoimien kuljetuslennoilla 23. helmikuuta alkaen ja viimeiset osallistujat saapuivat Norjan Namsokseen 28. helmikuuta.

Suomesta osallistuu harjoitukseen yhteensä noin 430 henkilöä. Suurin osa osallistuvasta joukosta on Porin prikaatissa Suomen kansainvälisen valmiusjoukkokoulutuksen saaneita reserviläisiä ja lisäksi mukana on noin 90 puolustusvoimien palkattuun henkilökuntaan kuuluvaa.

Osallistumisen tavoitteena on harjoitella joukkojen perustamista ja keskittämistä Suomen kriisinhallintakonseptin mukaisesti sekä kehittää joukkojen taistelukykyä vaativissa olosuhteissa ja harjoitustilanteissa.

- Itse joukkojen perustaminen ja keskittäminen on tärkeä vaihe koko harjoituksen kannalta. Kaikki meni suunnitelmiemme mukaisesti ja joukko on perillä kokonaisuudessaan toimintakykyisenä, harjoituksessa mekanisoidun jääkäripataljoonan komentajana toimiva everstiluutnantti Teemu Nurmela kertoo.

- Taisteluharjoitusvaiheen ajalta odotamme erityisesti yhteisessä pataljoonassa ruotsalaisten ja norjalaisten kanssa tehtävää yhteistyötä ja siitä saatavia kokemuksia. Tavoitteena on lisäksi saada kaikille harjoitukseen osallistuville reserviläisille hyvä harjoituskokemus, joka kehittää heidän osaamistaan omissa tehtävissään, Nurmela lisää.

 

In the service of peace