skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Lapinlahden Linnut tekivät vuonna 1991 viihdytyskiertueen suomalaisten rauhanturvaajien parissa Libanonissa ja Golanilla. Seuraavana vuonna sketsisarjassaan "Kuudesti laukeava" Linnut parodioivat Star Trek -sarjaa nimellä Tähtireki.
Tuossa parodiassa yksinäinen avaruusalus purjehtii avaruudessa yrittäen etsiä ihmiskunnalle uutta kotia tuhoutuneen maapallon sijaan. Matkan aikana miehistö on kehittänyt uuden "tehokkaamman" kielen, joka perustuu siihen että he sanovat sanoista vain ensimmäisen kirjaimen. Nämä sketsit tekivät tunnetuksi EVVK-sanonnan.Sketsin lopussa, yleensä miehistön käyttämän kielen rajoituksista johtuen, avaruusalus lähestyi katastrofia, johon aluksen kapteeni totesi lakonisesti EVVK.

Näyttelijä, ohjaaja ja mukava mies vastaanotti Hölkkäri-paidan viime keskiviikkona. Kivinen on esiintynyt myös Vilperin Perikunnan kanssa Bosniassa. Kuva: Kimmo Wirén - Se keksittiin keksittiin heti YK-vierailujemme jälkeen. Suomalaisilla rauhanturvaajilla on aivan oma slanginsa, joka viehätti ja ihmetytti meitä suunnattomasti. Heidän kielessään oli ollut käytössään evvk-toteamus jo kauan, jonka sitten kunnianosoituksena rauhanturvaajille otimme mukaan seuraavaan tv-sarjaamme, paljastaa Mikko Kivinen Hölkkärille.
{youtube}r2TVZ2r9EY8{/youtube}

 
 

In the service of peace