Näinä päivinä ja vuosina kohkataan sosiaalisesta mediasta ilman että kukaan on ikinä edes määritellyt mitä termi "sosiaalinen media" tarkoittaa. Kenties tuo termi tarkoittaa sitä, että tietokoneilla ja internet-yhteydellä varustetut ihmiset ovat nyt löytäneet facebookin ja twitterin. Tai että nämä mainitut palvelut ovat nyt tehty niin yksinkertaisiksi, että jopa "tavis" osaa niitä käyttää.

Oma pohdintansa on se, että onko sosiaalinen media sosiaalinen ollenkaan vai onko se itseasiassa epäsosiaalinen. Internetin voittokulkua on siivittänyt sekin, että saa nimettömänä huudella puskista ties mitä - osin tämä näkyy kaiken maailman idioottien huuteluna mihin tahansa asiaan.

Sosiaalinen media ei ole uusi keksintö. Vain terminä se on uusi. Muinaiset news groupit olivat sosiaalista mediaa mitä suurimmassa määrin.
Suomalaisessa internet-keskeisessä "sosiaalisessa mediassa" Hölkkäri On Web on ollut mukana ihan alusta asti. HOW teki rauhanturvaamisesta sosiaalista mediaa, muun muassa uutisoinneillaan, kommentointimahdollisuuksillaan ja keskustelufoorumeillaan. HOW oli kenties ensimmäinen suomalainen nettisosiaalinen hässäkkä, ja se keskittyi rauhanturvaamiseen.

Hölkkärin ympärillä toimii myös yhdistys, jonka nimi on on Hölkkäri On Web ry. Yhdistyksen tehtävä on koota kaikkia rauhanturvaajia yhteen tavalla tai toisella. Päätapa on hölistä ja pölistä verkkosivustolla Hölkkäri On Web - nimellä tai nimimerkillä.
Sosiaaliset mediat, niinkuin me tänään termin tunnemme, eivät tapa Hölkkäriä - päinvastoin. Keräämme kaikki internet-orientoituneet rauhanturvaajat yhteen; tähän Hölkkäriin.

In the service of peace