skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Jussi LähdeOlemme ystäväni ohjaaja, tuottaja ja pusakkamies Marko Kulmalan kanssa päättäneet perustaa seuran. Perustettavan seuran tavoitteena on edistää faktapohjaista turvallisuuspoliittista keskustelua Suomessa.

Sekä Kulmala että allekirjoittanut olemme molemmat Naton kannattajia. Meillä on vain yksi ongelma. Kannatamme sitä Natoa, joka on olemassa Suomen ulkopuolella, emme sitä Natoa, joka Suomessa asuu.

Suomen Nato-kanta nimittäin poikkeaa täysin niistä mielipiteiden, näkemysten ja tosiasioiden kannoista, joita havaitaan muualla Euroopassa muista maanosista puhumattakaan. Kannoilla on eroja.

Kuinka moni suomalainen poliitikko uskaltaisi vastata kahteenkymmeneen kysymykseen Natosta? Kuinka moni suomalainen ylipäänsä? Uskaltaisitko sinä? Mitä me ylipäänsä tiedämme Natosta? Mitä Natosta kerrotaan koulukirjoissa tai opetetaan yliopistoissamme?

Presidentti Tarja Halosen virkakausien päättyessä tasavallan presidentti Sauli Niinistöllä on tehtävä, unilukkarin tehtävä. Toivon tasavallan presidentin puolustusvoimien ylipäällikkönä tuovan suomalaisen puolustuskeskustelun vuoteen 2012. Kurottavaa on 40 – 50 vuotta.

Arvostan jokaista suomalaista, joka vastustaa Natoa mikäli perusteet ovat tältä vuosituhannelta. Kovin montaa ei ole vastaan tullut. Ikävää on myös se, että suurin osa kannattajista elää menneessä maailmassa.

Asiallinen, kiihkoton ja analyyttinen puolustuspoliittinen keskustelu on yksi jokaisen valtion keskeisimmistä turvatakeista, se on myös henkisen itsenäisyyden merkki. Näissä asioissa maallamme on takanaan vuosikymmenten syvä turvallisuusvaje.

Tasavallan presidentillä ja hänen kabinetillaan on tehtävä. Tehtävä Suomessa.

In the service of peace