skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

bisser_suikkariVuoden taas kääntyessä ihan päälaelleen ottaa BisserWisser jälkeen onkeensa kalastaa werkosta pahaa aavistamon sukeltelija. Pikselimössösukupolven edeltäjistä löytyi tosifasu Teppo ”$uko” Suikkari. BisserWisserin päässä liikkui raflaavat keltaisen internet-sivuston repivät lööpit ja taltutti hän Tepon toviksi tietokoneensa ääreen. Tungetteleviin kysymyksiin Teppo loihe lausumaan:

BisserWisser:  Satunnaista kellonaikaa ja kalenterin ajankohtaa Teppo. Olet jonkin sortin rauhanturvaaja ja uuttera asian puolesta puuhaaja. Missä oletkaan palvellut ja missä tehtävissä? Mitä nykyään teet työksesi ja missä päin valtakuntaa posesi on?

Teppo Suikkari:  Jonkin sortin kyllä, kolme reissua Golanille 1979-1983 ja aina kojoottikomppaniaan. Pykälää, arskaa, paavoa sekä kuskin ja moton hommia. Yksi reissu Libanoniin 83-84, siellä pykälää ja kuskinhommia. Sitten tulin lopulta järkiini. Nykyään touhuilen ympäristö-, terveys-, ja turvallisuusasioiden parissa, tilinauhassa lukee Kouluttaja, EHS. Kolmen lapsen, yhden vaimon, kymmenen vuotta vanhan omakotitalon ja kahden vanhan auton kanssa asustelen täällä itärajan tuntumassa Enossa. Ai niin toinen autoista on tietysti farmaripassatti...

BW:  Kirjojakin olet maailmaan ehtinyt suoltamaan. Miksi? Mitä oikein mielessäsi liikkui silloin ja nyt?

TS:  Parissa rt-kirjan julkaisussa olen ollut mukana tähän mennessä. Tuskin päässä kovinkaan kummosia silloin liikkui (tai nyttenkään), eka kirja Askari Mangari ja Maijja Mafis tuli siitä, että esitin Kiviharjun Votelle ja Vuorelan Empulle idean tribuuttikirjasta kokeille ja messimiehille, nämähän pitivät meistä niin hyvää huolta siellä alhaalla. Toinen kirja Taskara, Tabloo ja Tabone’ omistettiin sitten Voten kanssa pykälän heittäjille ja paavon kiertäjille, noille perusturvaajille. Kumpaakin kirjaa on myyty sen verran, että on voitu jatkaa samoissa merkeissä.

BW: Millainen tarina on Perinneyhdistys Kuneitran Kojooteilla? Rauhanturvaajaliiton jäsenyhdistykseksi se ei hetikään kelvannut – miksiköhän? Miten yhdistys nyt jatkaa eteenpäin ja onko jotain muuta suunnitelmissa?

TS:  Perinneyhdistys perustettiin 2005, tarkoituksena oli silloin - ja on vieläkin - rt-perinteen kerääminen eri muodoissaan jälkipolvien ihmeteltäväksi. Liiton jäsenyyttä haettiin, ajatuksena oli kattojärjestöstä mahdollisesti saatavat tuki ja yhteydet. Jäseneksi ei kelvattu, koska sääntöjemme mukaan meihin voi liittyä varsinaiseksi jäseneksi ainoastaan Golanin ykkösessä palvelleet turvaajat, eli kojootit. Liiton mielestä kaikkiin sen jäsenyhdistyksiin tulisi voida liittyä missä tahansa palvelleet rauhanturvaajat. Alkuvuodesta 2008 tuleva yhdistyksen kokous sitten päättää, että muutetaanko sääntöjä ja anotaanko jäsenyyttä uudestaan. Kaikesta huolimatta kovasti kuitenkin touhutaan rt-perinteen tiimoilta, vanhoja toimialuejulkaisuja on esimerkiksi kerätty niin ja valokuvia tietysti. Kunhan sitten isona saatais ne vielä jonnekkin esille...

BW:  Verkkosivujenne mukaan työn alla olisi uusi kirja. Mitä uusi opus koskee, mitä pitää sisällään ja missä vaiheessa se on? Koska on kirjan julkistamisen aika?

TS:  Nyt on työn alla El Omaan El Mutahidda, erään YK-komppanian tarina, eli Golanin ykkösen historiikki 1979-1993. Toimituskuntaan kuuluu minun lisäkseni Vote ja Tuomisen Jussi. Kirja rakentuu niin kojoottien kuin tukitoimintojen suorittajienkin muistelmista noilta vuosilta. Mukana on henkilöitä jääkäristä kenraaliin ja papista puolustusministeriin. On iippo LO:ta ja myös pari kanuskia. Sekaan on sitten laitettu kuvia ja dokumenttijäljennöksiä. Tuskin milloinkaan on samassa kirjassa ollut niin usean Nobelistin kirjoituksia. Tavoitteena on 250 sivuinen, satakunta harmaasävykuvaa sisältävä kirjajärkäle. Tällä hetkellä, vuoden lopussa sulkeutuvassa luonnoksessa sivuja on noin 220. Kovasti ainakin itse odotetaan intialaisten reisitaskuun sopivan kirjan julkaisuajankohtaa, joka on Kansainvälinen YK:n rauhanturvaajien päivä 29.05.2008. Jos haluat tietää esimerkiksi, että millaista oli asettua Iranin tasavaltalaisarmeihjan hylkäämiin parakkeihin tai kuka keksi kojootin tai miltä tuntui tehdä ilmoitus ”Tehtävä suoritettu Rouva Puolustusministeri”  niin kannattaisi sinunkin jo tehdä ennakkotilaus...

In the service of peace